Luksus indpakning Gratis gravering Fri fragt ved køb over kr. 500,- tE-mærketTlf: +45 72 40 20 40          MAN - FRE 9 - 18

At finde den helt rigtige forlovelsesring i sølv, kan være sværere end du umiddelbart tror. Det kan nemlig være rigtig svært som mand at regne ud, hvilken stil din kommende forlovede mest er til. Selvom du tror, du kender hende, så har hun måske en helt bestemt mening om, hvordan netop hendes forlovelsesring skal se ud. Derudover er udbuddet af deciderede forlovelsesringe i sølv nedadgående. Men bare roligt; Vi hjælper dig! Hos Dorotea kan samtlige af de ringe du finder på siden nemlig fås i sølv.

HVAD KENDETEGNER EN FORLOVELSESRING I SØLV?

Forlovelsesringe i sølv, ligner umiddelbart mange andre fingerringe i sølv, men der er dog nogle kendetegn, som gør, at de kan skille sig lidt ud. Nogle af kriterierne for en forlovelsesring til kvinder er, at den ofte er simple og med en klar sten i. Det giver ringet et tidløs og enkelt, men meget stilfuldt udtryk. Derudover har den naturligvis indgraveret navn på udkårne samt forlovelsesdatoen.

DEN KLASSISKE FORLOVELSESRING

Den klassiske forlovelsesring i sølv, er er relativ flad ring, hvor begge parters ringe minder meget om hinanden, og hvor dameringen måske kun skiller sig ud ved at være isat en lille sten. Her kan du glimrende lade dig inspirere af vores vielsesringe.

PRINSESSEFORLOVELSESRING

De senere år er de såkaldte prinsesseringe, med noget større sten i, dog også blevet mere og mere populære som forlovelsesringe. De bliver ganske vidst også båret af kvinder, som ikke er forlovet.

DEN PERSONLIGE FORLOVELSESRING

Når du skal finde en forlovelsesring i sølv, behøver du hos Dorotea ikke kun lade dig guide af, hvad vi betegner som vielses- eller forlovelsesringe. En forlovelsesring kan sagtens være en helt almindelig fingerring i sølv, som falder ind i stilen med den heldige kvinde som skal bære den. Alle vores ringe i uanset materiale, kan også fås i sølv. Så finder du en ring du kan lide, så kontakt os for at høre om dine muligheder.

FORLOVELSESRING TIL MÆND

Det kan straks være en større udfordring at finde, en forlovelsesring i sølv til manden, hvis man ikke går efter et af vores sæt, hvor parret får ringe, der matcher. Der er simpelthen ikke i nær så høj grad efterspørgsel på fingerringe til herre. Et rigtig godt alternativ, kunne dog være en af vores utroligt smukke herreringe i hvidguld.

FORLOVELSESRINGENS HISTORIE

Vores forhistoriske hulemænd var dem, der først kom på ideen med at vise udadtil, at den kvinde man havde sikret sig, nu også var optaget. I den tid blev der dog ikke benyttet forlovelsesringe, til at signalere utilgængelighed. Mændene bandt ganske enkelt en snor omkring kvindens ankler, talje og håndled. Snoren signalerede, at kvinden ikke var frugtbar, overfor andre mænd.

Senere udviklede forlovelsen sig i første omgang til at være en sikring af familiens eftermæle. Der blev indgået troskabsaftaler på tværs af familier, og de planlagte ægteskaber skulle sikre familien rigdom og forsørgelse.

Forlovelsesringen, som vi kender den i dag, bliver brugt som et bevis på sammenhørighed mellem to mennesker. Forlovelsesringen bæres traditionelt på venstre ringfinger, da den finger ifølge sagnet har direkte forbindelse til hjertet via kærlighedens åre.

Hos nogle bliver forlovelsesringen skiftet ud med en vielsesring, på bryllupsdagen. Nogle vælger også at beholde forlovelsesringen, som et symbol på den første erklæring på kærlighed. Forlovelsesringen kan også benyttes som vielsesring. Vil du benytte din forlovelsesring til vielsesring, graveres vielsesdatoen bare ved siden af forlovelsesdatoen. Vielsesringe skal traditionen tro sidde på højre hånd, da den er den hånd du lægger på hjertet, når du sværger troskab.

En sød historie: Du kan læse om Ellys forlovelsesring, der var væk i 72 år, men nu er fundet igen.

FORLOVELSESRINGE I SØLV VS FORLOVELSESRINGE I HVIDGULD

Når du skal finde den helt rigtige forlovelsesring i sølv, bør du først overveje om den senere også vil skulle bruges som vielsesring. Skal ringen bruges til at markere begge mærkedage, er det vigtigt at finde en ring som har god plads til graveringerne. Det er derudover vigtigt at tænke over, at ringen vil skulle bæres i mange år, den skal derfor være tidløs, behagelig og slidstærk.

Et alternativ til sølv er hvidguld. Smykker i hvidguld, ligner til forveksling smykker lavet af sølv. Der er dog forskel i prisen på sølv og hvidguld. Sølv er ikke helt så modstandsdygtigt som hvidguld, men er lidt mere modtagelig for ridser. Det er fordi hvidguld er et ædelmetal, som ikke nedbrydes lige så let som sølv. Hvis du har læst Ellys historie, er det et bevis på, at selvom ringen ligger i den jyske muld i 72 år, så er ringen stadig så god som ny.

FORLOVELSESRINGE MED ZIRKONIA VS DIAMANT

Stenen i forlovelsesringen behøver ikke at være en diamant, men kan sagtens være zirkonia, der er en kunstigt fremstilllet, syntetisk udgave af diamanten, og som stadig funkler og skinner flot. Diamanter er lidt mere hårdføre og gengiver lys og farver en smule bedre, mens zirkonia er en smule tungere. Når det kommer til prisen, kan det dog næsten ikke betale sig at sammenligne de to. Men for at give dig et indblik i forskellen, skal du ved 1 karat regne med, at en diamant, hvis den er helt perfekt, kan koste helt op i omegnen af 500 gange så meget som zirkonia. Du kan læse mere om, hvad zirkonia er her!

Det vigtigste er ikke om jeres ringe er lavet af det ene eller andet materiale, men om den passer til din kommende forlovede og dig selv, og så selvfølgelig det den symboliserer;  jeres kærlighed til hinanden.

På vores webshop finder du et kæmpe udvalg af smukke ringe i 14 karat guld og hvidguld, men husk, at alle vores ringe kan agere forlovelsesringe og fås i sølv.

Kontakt os for at høre prisen på forlovelsesringe i sølv, og hvad dine muligheder er for indgravering. Vi vil på forhånd ønske dig et stort tillykke med din kommende forlovelse.