Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/dorotea.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Hvad er zirkonia sten? – Dorotea Smykker
Luksus indpakning Gratis gravering Fri fragt ved køb over kr. 500,- tE-mærketTlf: +45 72 40 20 40          MAN - FRE 9 - 18

Du er måske stødt på mange smykker, hvor stenen i smykket ligner en diamant, men bliver omtalt som zirkonia. Men hvad er en zirkonia sten egentlig? En zirkonia sten er et langt billigere alternativ til diamanter, der for det utrænede øje, til forveksling kan ligne en diamant, men der er en stor forskel – specielt i prisen. Læs her, hvorfor vi har valgt at lave smykker med zirkonia sten!

NATURLIGT UDVUNDET ZIRKONIA VS KUBISK ZIKONIA STEN

Svaret er ikke entydigt på spørgsmålet; ”Hvad er zirkonia sten”. Zirkonia sten er nemlig to ting:

  • Den ene form for zirkonia, er en krystal, som er naturligt fremstillet, og som bliver udvundet i blandt andet Australien, og korrekt hedder zirkonia.
  • Den anden form for zirkonia er en kunstig fremstillet sten, som går under navnet kubisk zirkonia også betegnet som CZ.

De to former for zirkonia sten ligner til forveksling hinanden, og bliver begge brugt som et billigere alternativ til diamanter i både øreringe, fingerringe, halskæder og armbånd.Den største forskel på disse to, er at zirkonia er naturligt produceret af naturen og er til dels sjældne, hvor kubisk zirkonia bliver masseproduceret af zirkoniumoxid på fabrikker rundt om i verden.Finder du et smykke på nettet eller i en smykkeforretning, hvor du kan læse, at stenen i smykket er en zirkonia, vil der oftest være tale om en kubisk zirkonia. Kubisk zirkonia bliver udelukkende brugt for at holde prisen nede på det pågældende smykke.

KAN DU SE FORSKELLEN PÅ EN DIAMANT OG ZIRKONIA STEN?

Det kan for det utrænede øje, være utrolig svært at se, hvad der er zirkonia sten og hvad der er ægte diamant. Forskellen vil i de fleste tilfælde kun blive opdaget af diamantspecialister, hvis de ikke på forhånd ved, hvilken der er hvad.

Den største forskel er selvfølgelig værdien af de to. Derudover er der en minimal forskel i vægt, måden de reflekterer lyspå, og hvor skarpe slibningerne er. Diamanten i slebet form har en højere glans, men er knap så gennemsigtig, hvor zirkonia stenen kan være en smule mere mat, men mere gennemsigtig og i nogle tilfælde ligne glas. Zirkonia bliver ofte sleben i brilliant form, så de ligner mere ægte diamanter eller en brilliant.

denne video vises en fingerring med kubisk zirkonia og en diamant ved siden af hinanden. Ved bare at se det første minut af videoen, bliver det tydeligt, hvor svært det kan være at se forskel på de to materialer. Kan du se, hvad er zirkonia sten og hvad er diamant?

KUBISK ZIRKONIA – FORDELE OG ULEMPER

Kigger vi på, hvad der er af fordele og ulemper ved en kubisk zirkonia, så er listen over fordele væsentligt længere end ulemperne.

En af de største fordele ved stenen er, at den er billig. Stort set alle kan være med på prisen af selve stenen, og det er derfor smykkernes øvrige materiale, der afgør prisen, mere end det er stenen.

Kubisk zirkonia er forholdsvis slidstærk – Ikke som diamant, men de holder stadig fint til en dagligdag som byder på lidt af hvert. For at sammenligne hårdheden på en kubisk zirkonia, så har den en hårdhed på 8, hvor rav har en hårdhed på 2-4. Diamanter har en hårdhed på 10 og ægte krystal zirkonia på 7,5.

En anden stor fordel ved stenen er, at den til forveksling ligner en ægte diamant. Andre vil ikke umiddelbart kunne se, om der er tale om en ægte diamant eller en zirkonia. Især er det stort set umuligt, når smykkerne er i konstant bevægelse, som de jo er, når man bruger dem.

Den eneste, egentligt ulempe ved en kubisk zirkonia er, at værdien på den ikke er den samme, som hvis det var en ægte diamant. Smykkestenen vil derfor have en lavere værdi, hvis den skal sælges til en guldsmed.

HVORFOR BRUGER VI ZIRKONIA STEN?

Vi får fremstillet vores smykker med kubisk zirkonia sten, for at ALLE kan være med.

Det er ingen skam at bære et smykke med zirkonia. De er utroligt flotte, og fås i et hav af forskellige varianter, størrelser og farver, og giver dig nøjagtig de samme muligheder, som havde det været diamant.

Hvad end det er fingerringevielsesringeøreringe eller vedhæng til halskæder eller armbånd, så finder du dem hos os i 14 karat guld og hvidguld. Skal du bruge et smykke i sølv, så kontakt os for dine muligheder og pris – Alle vores smykker kan bestilles i sølv.